Learning Management Systeem

LMS koppeling

Koppeling met een Learning Management Systeem

Ben je op zoek naar een eLearning oplossing en een webontwikkelaar die jouw website kan koppelen met een Learning Management System (LMS)?

Bij Get Interactive hebben we jarenlange ervaring en expertise in webontwikkeling en het integreren met LMS-platformen. Onze developers zorgen voor een optimale koppeling tussen de website en het gewenste LMS, en zorgen dat deze combinatie perfect aansluit bij de wensen van de klant en de eindgebruikers.

Er zijn diverse benamingen die worden gebruikt voor online leerplatformen. Misschien ben je wel op zoek naar een Learning Management Systemen (LMS), Learning Platforms, E-learning platforms, Online Learning Platforms, Digitale Leeromgevingen, of Learning Experience Platforms (LXP) of zelfs naar een combinatie van deze opties.

Deze termen worden soms door elkaar gebruikt en kunnen afhangen van de context, de specifieke kenmerken van het platform, of de voorkeuren van de gebruikers. Dit kan het dan ook best lastig maken het juiste Leerplatform te kiezen. We geven je daarom graag advies. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Wat is een LMS

Een LMS geeft organisaties en bedrijven de mogelijkheid om op een eenvoudige manier digitale leercontent aan te bieden aan hun medewerkers, studenten of klanten.

LMS staat voor Learning Management System, en is software die helpt om leeractiviteiten en trainingen binnen een organisatie te beheren. Denk hierbij aan e-learning software, of systemen die ingezet worden om kennis te delen tussen deskundigen.

De functies van een LMS kunnen per platform verschillen. Uiteraard helpen we je daarom graag bij het kiezen van de juiste LMS voor jouw organisatie.  De basis functionaliteiten van een LMS omvatten onder andere het uploaden en delen van cursusmateriaal, het volgen van voortgang voor bijvoorbeeld een cursus, het afnemen van toetsen, en het bijhouden van rapportages.

LMS-systemen zijn dus zeer waardevol voor organisaties en bedrijven die zich bezighouden met opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers en klanten.

Voordelen van een LMS-koppeling

Een koppeling tussen een website en een LMS kan tal van voordelen opleveren, denk bijvoorbeeld aan:

Voordelen van een LMS-koppeling:

  • Gemakkelijk delen van cursusmateriaal
  • Effectieve manier voor digitale opleiding en ontwikkeling
  • Geoptimaliseerd voor kennisuitwisseling tussen leden
  • Toetsen afnemen en bijhouden van resultaten
  • Volgen van voortgang en rapportages
  • Mogelijkheid om een online community te creëren

Door een koppeling te maken met een LMS-platform kun je cursussen en opleidingen ook direct zichtbaar maken op jouw website. Door het complete cursus- en opleidingsaanbod te tonen, verbeter je de marketingmogelijkheden en vindbaarheid van jouw website. Bovendien wordt het voor gebruikers eenvoudiger om de juiste content te vinden.

Daarnaast biedt een koppeling met een LMS-platform de mogelijkheid om inschrijvingen via de website automatisch te koppelen aan de juiste cursussen en opleidingen in het LMS. Met behulp van een SSO-koppeling (Single Sign-On) kunnen gebruikers die op jouw website inloggen, ook direct inloggen op het LMS. Dit bespaart hen tijd en moeite en zorgt voor een naadloze gebruikerservaring tussen de website en het LMS.

Er zijn veel verschillende LMS platformen en mogelijkheden, hieronder geven we twee praktijkvoorbeelden van een koppeling met een LMS:

Website koppeling met Huddle

Onze klant Drakentemmers verleent hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld. Er is landelijk een groot tekort aan behandelaren, en daardoor een grote wens voor het werven en opleiden van nieuwe behandelaren. Voor het uitwisselen van kennis waren zij op zoek naar een platform waar behandelaren met elkaar kunnen communiceren, en kennis en ervaring uit kunnen wisselen.

Voor Drakentemmers maakte wij een koppeling met het LMS platform Huddle. Een zeer gebruiksvriendelijke tool voor digitale leerprogramma’s en het opzetten van een online community. Door de website en het LMS platform te koppelen kunnen leden in een besloten omgeving eenvoudig kennis en ervaringen uitwisselen.

Website koppeling met Learndash

Voor onze klant FSSC ontwikkelden we een effectieve koppeling tussen hun website en het LMS platform Learndash. Dit platform is speciaal ontworpen voor het aanbieden van cursussen en opleidingen en biedt daarbij een uitgebreid scala aan functionaliteiten.

Met Learndash kun je bijvoorbeeld eenvoudig cursusmateriaal uploaden en delen met de deelnemers, voortgang bijhouden en toetsen afnemen. Bovendien biedt Learndash de mogelijkheid om rapportages te maken en statistieken bij te houden, zodat je altijd inzicht hebt in de voortgang en resultaten van leeractiviteiten.

Get Interactive helpt met het koppelen van jouw LMS platform

Get Interactive heeft een uitgebreide kennis en ervaring met het koppelen van websites aan diverse Learning Management Systemen. Onze experts helpen je graag verder en zullen je adviseren en ondersteunen bij het kiezen van de juiste oplossing.

Welk LMS zou jij graag gekoppeld zien aan je website? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze experts staan klaar om je te helpen met een succesvolle koppeling!