Ons werk

Drakentemmers

Een besloten community voor behandelaars van slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld zijn nog kwetsbaarder geworden tijdens de coronacrisis. Tegelijkertijd is er een tekort aan behandelaren en een enorme behoefte om kennis te delen. Drakentemmers gingen op zoek naar een partij om hiervoor een platform te ontwikkelen en kwamen zo bij Get Interactive terecht. Heidi van Drakentemmers vertelt je meer!

Uitdaging

Een besloten expertiseplatform maken voor behandelaars en het tekort aan behandelaars oplossen.

Doelgroep

Behandelaars trauma en gehechtheid.
Bedrijven die behandelaars zoeken.

Resultaat

Een besloten omgeving waar behandelaars kennis kunnen uitwisselen met een kennisbank, forum, agenda, videobellen, matching pagina voor opdrachten en beschikbare behandelaars

Relatie Sinds
2020
Partner(s)

Enchilada

De uitdaging van Drakentemmers

Er is landelijk een groot tekort aan behandelaren voor huiselijk geweld, zowel voor ouders als voor kinderen. Om dit probleem op te lossen moeten nieuwe behandelaren geworven en/of opgeleid worden.

Heidi: “Wij verlenen veel hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld, en kwamen erachter dat de vraag veel groter was dan het aantal hulpverleners dat daar verstand van heeft. Toen we van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn een subsidie ontvingen om hulpverleners specifieker op te leiden en met elkaar in contact te brengen, leek een platform ons daarvoor een geschikt middel.”

Aan ons dus de taak een platform te ontwikkelen waarbij behandelaren met elkaar kunnen communiceren en kennis/ervaring uit kunnen wisselen. Er wordt daarnaast veel gewerkt met tijdelijke opdrachten die snel vervuld moeten worden. Drakentemmers wil beschikbare behandelaars en openstaande opdrachten samen laten komen op een landelijk platform. “Als je dat bij elkaar kunt brengen heb je veel meer kennis”, aldus Heidi.

‘’Drakentemmers wil een platform bieden waarop behandelaars met elkaar kunnen communiceren en kennis kunnen uitwisselen’’

Onze plannen

De wens was om de website zoveel mogelijk door de leden zelf te laten beheren. Daarom hebben wij gekozen voor een geautomatiseerde registratie en acceptatieprocedure. Voor de CMS-omgeving hebben we verschillende rollen ingedeeld, elk met hun eigen rechten en toegangsmogelijkheden.

Op deze manier heeft een redacteur slechts toegang tot het CMS om agenda items aan te maken, terwijl een professional zijn eigen profiel kan beheren om aan te geven of hij of zij beschikbaar is voor werk. Een bedrijf kan daarnaast vacatures plaatsen of bekijken welke professionals beschikbaar zijn voor werk.

Ook hebben wij geholpen met een nieuwsbrief voor Drakentemmers. Leden kunnen zich aanmelden voor een samenvatting van wat er op het besloten gedeelte van de site is gebeurd. Deze update wordt naar wens dagelijks, wekelijks of maandelijks per mail verstuurd in de vorm van een nieuwsbrief.

“De combinatie resulteert in een besloten community waarin behandelaars kennis kunnen uitwisselen en beschikbare behandelaars en vacatures samenkomen.”

Experience Design

We hebben gebruik gemaakt van wireframes om alle processen van de gebruiker in kaart te brengen. Deze werden voorgelegd en aangepast totdat er een klikbaar prototype met daarin alle unieke onderdelen beschikbaar was. Hier zie je bijvoorbeeld de wireframes van het matching gedeelte.

Besloten community

Doel van de klant was om een besloten community te creëren waar behandelaars kennis kunnen uitwisselen en waar beschikbare behandelaars en vacatures/opdrachten samenkomen op de matching pagina. Wij hebben een registreer- en acceptatieprocedure uitgewerkt zodat behandelaars zich kunnen registreren en na een beveiligingscheck automatisch worden toegevoegd aan de besloten community.

Functionaliteiten

  • Professionals: leden kunnen in een persoonlijk profiel hun regio, specialisme en niveau aangeven en of ze beschikbaar zijn voor nieuwe opdrachten.
  • Agenda: gebruikers kunnen agenda items toevoegen via de website, waarvoor leden zich kunnen inschrijven.
  • Kennisbank: leden kunnen overzichtelijk informatie over huiselijk geweld, kindermishandeling, opvang en hulpverlening vinden.
  • Matching: een pagina waar beschikbare behandelaren en opdrachten samen komen.
  • Microsoft teams: Drakentemmers heeft een eigen besloten Teams omgeving waarin ze kunnen chatten en videobellen.
  • Forum: een plek in het besloten gedeelte om met elkaar in contact te komen.

Heidi vanuit Drakentemmers over de samenwerking

“Ik vond de samenwerking heel prettig! Omdat we met het project begonnen aan het begin van de corona crisis heb ik niemand van Get Interactive persoonlijk gezien, maar desalniettemin vond ik het toch een heel persoonlijk contact.

Heidi heeft ook wel eens met financiële bedrijven te maken die ze soms erg star vind in de communicatie: “Die hebben dan een bepaalde kennis en doen net alsof jij dat ook maar moet begrijpen. Maar dit ging gewoon goed samen. Ook als jullie waarschijnlijk dachten “dit is echt een basis dingetje” waren jullie erg behulpzaam.”

“Ik vind het mooiste dat er gewoon zoveel mogelijkheden in de website zitten; een agenda, een mogelijkheid om via teams binnen de community met elkaar contact te hebben, een bibliotheek van kennis-documenten en filmpjes, de matching tool.. Dat dat allemaal mogelijk is, is wel heel leuk. “

Ook wij zijn heel blij met het resultaat en dat we een bijdrage hebben geleverd aan dit mooie initiatief!

Wat zegt de klant?

“Ik vond de samenwerking heel prettig! Omdat we met het project begonnen aan het begin van de corona crisis heb ik niemand van Get Interactive persoonlijk gezien, maar desalniettemin vond ik het toch een heel persoonlijk contact.”

Heidi, Strategisch adviseur