Ons werk

KOOLE Contractors

Specialist in ontmanteling

KOOLE Contractors begon ooit als sloopbedrijf binnen de industriële sector, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Om mee te gaan met de tijd was de wens aanwezig voor een nieuwe website. KOOLE vertelt je meer over onze samenwerking.

Uitdaging

KOOLE Contractors wil meegaan met de tijd, en was op zoek naar een nieuwe website.

Doelgroep

KOOLE Contractors is een internationale industriële en Maritieme dienstverlener, gespecialiseerd in industriële sloop, sanering, wrakopruiming en maritieme bouw.

Resultaat

Een frisse website die weer jaren vooruit kan

Relatie Sinds
2022
Partner(s)

Epurple – SEO

De uitdaging van KOOLE

De website van KOOLE was verouderd en toe aan vervanging. Om mee te gaan met de tijd ging KOOLE op zoek naar een partij om een nieuwe website te verzorgen. Er volgde een samenwerking met Get Interactive en onze SEO-partner Epurple.

Het bewegende beeld op de homepage vinden we erg mooi, en is echt van deze tijd.

Naast de website waren ook de landingspagina’s van KOOLE toe aan vernieuwing en een frisse look & feel, die we voor KOOLE ontwikkeld hebben.

Onze plannen

In het oude design ontbraken op de homepage nog de nodige grafische uitingen. Ook een overzichtelijk menu waar de projecten van KOOLE makkelijk te vinden zijn, en call to action knoppen waren nog niet aanwezig. Er ontbrak daarnaast een duidelijke indeling van de website. De sectie Track Records stond bijvoorbeeld twee keer op de site.

We namen de website op de schop en zorgden voor een heldere indeling. Door gebruik te maken van bewegend beeld en een grotere nadruk op visuals te leggen, voelt de website fris en weer van deze tijd.

Epurple ging ondertussen aan de slag met de technische SEO. Het was belangrijk om de website goed meetbaar te maken. Google Analytics is daarom geoptimaliseerd, en er is gebruik gemaakt van verschillende call-to-action knoppen om de conversie te verhogen.

We krijgen veel meer bezoekers op de website sinds de aanpassingen.

KOOLE had daarnaast het verzoek om het WordPress CMS te behouden, en de oude website als leidraad te gebruiken, inclusief het overzetten van de content. Door het ontbreken van een toegewijde copywriter ging dit proces niet altijd even soepel. De oude content was vooral geschikt voor de oude website, waardoor deze niet goed aansloot en er het nodige heen en weer geschakeld moest worden om tot een mooi resultaat te komen.

Bij oplevering van de website hebben wij KOOLE daarom een interactieve CMS-training gegeven en verder wegwijs gemaakt in de ‘achterkant’ van de website, waaronder het onderdeel contentbeheer. Door gebruik van onze meertaligheid plug-in is het daarnaast mogelijk om eenvoudig content aan te passen en toe te voegen voor alle talen.

Gebruik van dynamische visuele elementen

KOOLE had foto’s en videomateriaal beschikbaar in overvloed, maar deze waren vrijwel nergens op de oude website terug te vinden. In het nieuwe design hebben wij extra nadruk op deze visuele elementen gelegd door ze prominenter in het ontwerp terug laten komen, zoals bewegend beeld op de homepage en de unieke high res foto’s van producten en cases op landingspagina’s.

Wereldkaart

Een mooie blikvanger op de nieuwe website is de wereldkaart, waarop direct te zien is hoe en waar KOOLE internationaal actief is.

KOOLE over de samenwerking

“Het is uiteindelijk erg mooi geworden en we krijgen steeds complimenten en positieve feedback. Je kunt informatie makkelijk terugvinden, de layout is mooi strak en ook het bewegende beeld vinden wij mooi en echt van deze tijd. De website is gebruiksvriendelijk, alles is duidelijker ingedeeld en we hebben nu veel meer foto’s en verwijzingen vergeleken met de oude website. Ook krijgen we veel meer bezoekers op de website sinds de aanpassingen, dus dat is zeer positief.”

De communicatie ging in het begin van het traject helaas niet goed. Uiteindelijk is Marinka in het traject gezet om de livegang te bevorderen, en toen ging het snel. “Vanaf dat moment werd de service veel beter, en was het fijn schakelen. Daar zijn we tevreden mee, en zeker in het laatste traject gaat het gewoon heel goed. Ook de content training die we van Marinka hebben ontvangen ging goed.” Aldus KOOLE.

We zouden jullie zeker aanraden. Met Marinka erbij is de communicatie heel prettig, en met onze feedback denk ik dat het alleen nog maar beter gaat worden.”