Ons werk

CVO Groep

Een overkoepelend centraal bureau voor zes scholen

De CVO groep is een scholengroep die uit een zestal scholen bestaat met een overkoepelend centraal bureau voor deze scholen. Get Interactive heeft voor meerdere van deze scholen een nieuwe website verzorgd, waaronder de website van CVO Groep zelf. Marion van CVO Groep vertelt je meer!

Uitdaging

De website en bijbehorende intranet voorzien van een redesign om zo het gebruik en het onderhoud te vereenvoudigen.

Doelgroep

Scholen, medewerkers (intranet) en leveranciers (inkoop IT/Telecom diensten en hardware)

Resultaat

Een strakke, gebruiksvriendelijke website voor zowel personeel als bezoeker.

Relatie Sinds
2016

De uitdaging van CVO Groep

De website van CVO groep was toe aan iets nieuws. De website was niet responsive, de navigatie liet te wensen over en ook het onderhoud van de website was gecompliceerd.

Daarnaast wou CVO groep graag het gebruik van het intranet stimuleren.

‘’We maakten gebruik van een verplicht opgelegd content management systeem, dat was echt een drama. Het was te stug en we konden weinig wijzigen, er moest iets anders komen” aldus Marion van CVO Groep.

”De communicatie ging makkelijk en laagdrempelig, jullie begrijpen precies wat we bedoelen.”

CVO groep benaderde ons om eens mee te denken voor een redesign van de huidige website en het bijbehorende Intranet. Een huisstijl was er al wel, maar er was genoeg om te verbeteren. Samen gingen we aan de slag om de website helemaal up-to-date te maken, en het onderhoud te vereenvoudigen.

Onze plannen

We gingen aan de slag met een redesign van de huidige website, rekening houdend met het verzoek om deze gebruiksvriendelijk te maken, zowel voor personeel als bezoeker.

We regelden bijvoorbeeld een koppeling met Azure AD, wat er voor zorgde dat de interne accounts van medewerkers automatisch gekoppeld waren aan de website. Dat was meteen handig voor het Intranet; personeel kan via de cloud nu ook vanaf buiten de locatie gebruik maken van het internet. Door in te loggen op de website hebben medewerkers nu direct toegang tot alle relevante informatie en documenten.

Marion: “We zijn erg blij met de vormgeving en verbeteringen van het intranet. Het is nu een stuk makkelijker om documenten terug te vinden. Er moet nog wel veel verbeteren, bijvoorbeeld met verjaarde documenten, maar dat kunnen we zelf.”

“We zijn erg blij met de vormgeving en verbeteringen van het intranet. Het is nu een stuk makkelijker om documenten terug te vinden.”

Intranet

Personeel krijgt door het inloggen op de website toegang tot het intranet gedeelte, met hierop handige documenten en informatie. Deze informatie is op deze manier ook beschikbaar vanuit huis.

Ruimte reserveren

Via het intranet is het voor personeel mogelijk om zelf een vergaderruimte te reserveren. Voorheen moest dit eerst overlegd en daarna handmatig ingepland worden.

SSO (Single Sign-On) koppeling met Azure AD

Door een koppeling te maken tussen de huidige interne accounts en de website, is het niet nodig voor medewerkers om een apart WordPress account aan te maken. Naast gebruiksgemak zorgt dit er ook voor de administratie, bijvoorbeeld bij het uit dienst gaan van personeel, makkelijk de rechten kan aanpassen.

CVO Groep over de samenwerking

“De samenwerking was heel prettig en we zijn erg tevreden met de website. De communicatie ging makkelijk en laagdrempelig, jullie begrijpen precies wat we bedoelen. Ook was het altijd mogelijk om vragen te stellen en dachten jullie goed mee. Als iets niet helemaal naar behoren werkte werd het altijd gewoon snel opgelost. Ik heb jullie dan ook al eens van harte aangeraden.”

De website van CVO groep is inmiddels alweer een aantal jaren oud, en ondertussen hebben er de nodige veranderingen plaatsgevonden. Marion: “Het logo was destijds gemaakt voor 4 scholen, maar inmiddels zijn dit er al 6. We kunnen dus wel een nieuwe huisstijl gebruiken. Ik verwacht dan ook dat we in de toekomst nogmaals een beroep op jullie zullen doen voor een huisstijltraject.”