Techniek & Development

Front-end development

Wat is front-end?

Front-end is het gedeelte van een website of app dat voor de gebruiker zichtbaar is. Als back-end development de motor is, dan is front-end de motorkap en de manier waarop deze gemonteerd is. Vergelijkbare benamingen zijn user interface (UI) of gebruikersinterface.

Bij een webshop is bijvoorbeeld het gedeelte waar de bezoeker gebruik van maakt en de producten op de site staan front-end. De achterliggende database en het CRM-systeem met daarin alle gegevens van de producten en klanten is vervolgens de back-end.

Front-end development: Look én feel

Dit betekend niet dat front-end enkel over het grafische design van de website gaat. Front-end development is het implementeren van het design van een website of app in een technisch goed werkend geheel. Een front-end developer houd zich dus bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van het gedeelte van de website dat zichtbaar is voor bezoekers.

Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal zaken, zoals onder andere gebruiksvriendelijkheid, laadtijden, verschillende devices en resoluties; alles wat komt kijken bij een goed functionerende website. Ook SEO is een belangrijk onderdeel van front-end development. Je teksten kunnen nog zo goed geschreven zijn, als Google ze niet kan lezen door een verkeerde techniek of onlogische indeling van de site kom je alsnog niet ver.

Ga voor succesvolle en adembenemende interfaces!

Er komt dus heel wat kijken bij front-end. Bij Get Interactive maken wij websites die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook doen wat je ervan verwacht. Wij houden bij front-end development rekening met optimalisatie voor mobiel en tablet, performance, browser compatibiliteit en we zorgen dat jouw website goed is afgestemd op zoekmachines.

Klinkt goed? Neem dan even contact met ons op!