Techniek & Development

Back-end development

Wat is back-end?

Back-end is het gedeelte van een website of applicatie dat voor de gebruiker niet zichtbaar is. De “back end”, de achterkant dus, zorgt ervoor dat de front-end werkt. Ondanks dat je de back-end niet ziet, is deze wel ongelofelijk belangrijk. De back-end is te vergelijken met de motor van een auto: van buitenaf niet zichtbaar maar cruciaal om vooruit te komen.

Bij een webshop is de back-end onder andere verantwoordelijk voor de techniek die ervoor zorgt dat een bezoeker op de webwinkel kan shoppen, bestellen en betalen, waar front-end zich concentreert op het zichtbare gedeelte van de webshop, zoals de visuele opbouw of de presentatie van bijvoorbeeld de producten.

Back-end development: het gaat om het innerlijk

Bij back-end development zorgen we dus dat alle processen die de gebruiker niet ziet optimaal verlopen. In de praktijk is er altijd een zekere overlap tussen front-end en back-end omdat de functionaliteiten aan de achterzijde bereikbaar moeten zijn via de grafische interface van de voorkant.

Bij Get Interactive werken we nauw samen om de back-end en front-end perfect op elkaar aan te sluiten. Dit is belangrijk aangezien er diverse overlappingen en onderdelen zijn waar front-end en back-end elkaar kunnen aanvullen voor een resultaat dat niet alleen lekker werkt maar  er ook perfect uitziet.

Een totaalplaatje dat klopt

Met back-end development zorgen wij ervoor dat jouw website of applicatie stabiel, veilig, snel en goed werkt, óók voor SEO! We trekken hiervoor de beste technieken uit de kast en schakelen constant met de front-end om ook grafisch een mooi geheel te verzorgen. Bij Get Interactive maken wij dus websites die er niet alleen goed smoelen uitzien, maar ook doen wat je ervan verwacht.

Klinkt goed? Neem dan even contact met ons op!