Expertise

Usabilitytesten & Onderzoek

Krijg inzicht in je gebruikers

We zetten de laatste jaren ontzettend grote stappen op digitaal gebied. Dat is een mooie ontwikkeling, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat je websitebezoekers verwend raken. Daarom is het belangrijk dat je website ontzettend gebruiksvriendelijk is. Dat zorgt naast tevreden bezoekers ook voor hogere conversiepercentages en een beter imago. Wil je weten of jouw website verbeterd kan worden? Dan voeren we graag een usability test en vergelijkbare onderzoeken uit.

Goed te gebruiken

Usability, dus. Betekent gewoon ‘gebruiksvriendelijkheid’ en is, als alles goed is, onzichtbaar. Maar zorgt een website of app voor frustratie, dan wordt het ineens pijnlijk zichtbaar dat er iets mis is met de usability. Als je signalen krijgt van bezoekers of misschien zelf je twijfels hebt over de gebruiksvriendelijkheid van je website, dan ontdek je met een usability test wat eventuele problemen zijn.

Om zo’n onderzoek goed uit te kunnen voeren, moeten we alles weten van je doelgroep en de doelen die je voor ze hebt bedacht op je website. Vervolgens kijken we hoe snel en makkelijk jouw doelgroep die doelen kan bereiken en waar ze misschien vastlopen. Dat doen we bijvoorbeeld op afstand met allerlei slimme tools, die zichtbaar maken hoe jouw bezoekers je website gebruiken. We kijken bijvoorbeeld naar de muisbewegingen of gebruiken korte vragenlijsten.

Ander onderzoek

We kunnen onze tools ook gebruiken om uitgebreider onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar de optimale navigatiestructuur van je nieuwe website of het gevoel dat het design oproept bij gebruikers. We gebruiken ook graag A/B-tests om snel verschillende versies van een pagina te testen, zodat we ontdekken wat het beste werkt.

Concrete verbeterpunten

Al dat testen en onderzoeken leidt uiteindelijk tot een aantal concrete verbetervoorstellen. Uiteraard adviseren we je ook over de manier waarop je die verbeteringen kunt doorvoeren. En als je wilt, helpen we je daar ook graag bij. Meer weten? Let us know!