Online Marketing

SEO: Zoekmachine Optimalisatie

SEO: zodat je goed gevonden wordt

Het doel van je website is dat ‘ie gevonden wordt. Daar speelt search engine optimization (SEO) of zoekmachineoptimalisatie een belangrijke rol in. En uiteraard helpen we je daar graag bij.

Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, zorgen we ervoor dat er meer organische bezoekers naar je website komen. Kort gezegd: tegen minimale kosten een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dat doen we aan de hand van een aantal stappen.

SEO in 3 stappen: zo optimaliseren we je website

Om ervoor te zorgen dat jouw website zo goed mogelijk gevonden wordt door je klanten, zetten we een aantal stappen.

Strategie

Goede zoekmachineoptimalisatie gaat om een goede verhouding tussen techniek en content. Aan de ene kant moet je website bijvoorbeeld snel genoeg zijn, maar je moet ook relevante content aanbieden. In de strategie leggen we vast wat er nodig is om meer uit je website te halen. Samen kijken we bijvoorbeeld naar je concurrenten, op welke termen en je gevonden wilt worden en wat de huidige situatie is.

Techniek

Grote kans dat er op technisch vlak winst te behalen valt. Voor zoekmachines is een snelle website erg belangrijk, maar ook een goede indeling van je webpagina’s speelt een rol. Gebruik je de juiste koppen? Zit je linkstructuur goed in elkaar? Omdat zoekmachines zich blijven ontwikkelen, staat dit eigenlijk ook nooit stil.

Content

Misschien heb je al veel goede content, zoals blogs, whitepapers en uitgebreide landingspagina’s. Dan kijken we op welke manier we die content het beste aan kunnen bieden en uit kunnen breiden. Bijvoorbeeld door landingspagina’s toe te voegen die op gerelateerde termen scoren. Heb je nog maar weinig goede content, dan gaan we bedenken hoe we waardevolle content kunnen creëren.

Binnen deze 3 stappen doen we ook zoekwoordenonderzoek. Daarmee kijken we waar je doelgroepen op zoeken en op welke manier we ze daarin kunnen bedienen. De autoriteit van je website is daarbij ook erg belangrijk, dus kijken we nadrukkelijk naar je directe concurrenten. Daarnaast onderzoeken we ook welke stappen je bezoekers moeten zetten om tot een conversie te komen. Het verbeteren van dat proces noemen we conversieoptimalisatie.

Doe mij SEO

Benieuwd wat we kunnen doen om jouw website hoger in de rankings van zoekmachines te krijgen? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we je er alles over.