Online Marketing

SEA: adverteren in zoekmachines

als je snel meters wilt maken...

Waar je met SEO op organische wijze hoger in de zoekresultaten van Google terechtkomt, doe je dat met SEA tegen betaling. SEA staat voor Search Engine Advertising en het kan, als je het slim aanpakt, een interessante manier zijn om je bedrijf te promoten. Je ziet zulke advertenties vaak helemaal bovenaan de pagina met zoekresultaten staan. Deze plek is felbegeerd en daardoor duur, maar er zijn ook goedkopere alternatieven.

Zoek het juiste zoekwoord

Over het algemeen is het via SEA een stuk makkelijker om hoger in de zoekresultaten terecht te komen dan via SEO. Ook gaat het sneller, maar al dat moois heeft een keerzijde: het kost meer geld. Hoe meer concurrentie er is op een bepaald zoekwoord, hoe hoger de bedragen die Google vraagt voor een advertentie. Daarom beginnen we altijd met een nauwkeurig onderzoek naar de slimste zoekwoorden. Hierdoor weten we vaak geld te besparen, terwijl je ondertussen wel het verwachte resultaat behaalt.

Over dat resultaat gesproken: we bespreken altijd wat je doelen zijn met de advertenties. Wil je vaker gebeld worden door potentiƫle klanten? Meer leads via je website binnenhalen? Of gewoon meer verkeer op je site hebben? Afhankelijk van je doelen richten we een campagne in. Via conversieoptimalisatie zorgen we er daarnaast ook voor dat je website optimaal ingericht is om die doelen te bereiken.

Zo werken we

Een SEA-campagne bestaat uit een aantal stappen. Eerst kijken we wanneer je doelgroep het meest actief is, zodat we weten wanneer we de advertenties willen laten tonen. Vervolgens stellen we een budget in, zodat je van tevoren weet wat je kwijt bent aan een campagne. Afhankelijk van het zoekwoord weten we dan precies wat we kunnen doen. Zo is adverteren op je eigen bedrijfsnaam vaak een stuk goedkoper dan op een meer generieke term. Draait de campagne, dan houden we nauwkeurig bij wat het oplevert, en dat koppelen we aan je terug.

Doe mij SEA

Wil je weten hoe adverteren in zoekmachines voor jouw bedrijf kan werken? Neem dan even contact met ons op, we denken graag met je mee!