Online marketing

Copywriting

Ben jij content met je content?

Met alleen een mooie website ben je er tegenwoordig nog niet. Goede content is cruciaal, maar door tijdsgebrek of ontbrekende kennis krijgt het vaak niet de aandacht die het verdient. Daar kunnen wij je bij helpen!

Wat we voor je kunnen betekenen

We zien het helaas nog te vaak gebeuren: mooi bedrijf, prachtige website, maar de content krijgt niet de aandacht die het verdient. Zonde, want juist door goede content zorg je voor mooie én leesbare websites. Goede content is echter zo veel meer dan het slim plaatsen van belangrijke zoekwoorden in koppen en teksten.

Wij zorgen dat jouw boodschap niet alleen gevonden, maar ook daadwerkelijk gelezen wordt.

Get Interactive helpt je met goede content!

We kunnen je op verschillende punten ondersteunen met goede content. Denk bijvoorbeeld aan:

  • SEO-geoptimaliseerde teksten voor zoekmachines zoals Google.
  • Het redigeren van teksten, informatiepagina’s, blogs, nieuwsbrieven etc.
  • Het vinden van de tone-of-voice die bij jouw organisatie past.
  • Unieke, relevante content creëren die jouw bezoekers aanspreekt.
  • Scanbare teksten schrijven met een leesbare structuur.
  • Converterende content met de juiste call-to-actions.

Werkwijze voor contentcreatie

Uiteraard is het ook mogelijk om jouw nieuwe contentstrategie te combineren met een nieuwe website. Wij zorgen dan dat content in elke fase van het proces langs blijft komen zodat straks zowel layout als inhoud klopt!

Allereerst nemen we de intentie achter de verschillende pagina’s onder de loep. Wil je hier informeren, adviseren of converteren? Kan de bezoeker de juiste informatie snel vinden en is er geschreven in de juiste tone-of-voice?

Misschien komen er wel veel vragen binnen bij je klantenservice omdat informatie niet duidelijk is. We kijken waar we aanpassingen willen doorvoeren en waar we juist volledig nieuwe content willen creëren.

We gebruiken ook de kennis van onze designers. Is de huidige structuur en layout van de homepage en de opbouw van de contentpagina’s logisch ingedeeld? Het is belangrijk dat deze toepasbaar voor jouw contentwensen.

En hoe staat het op dit moment met de vindbaarheid voor zoekmachines? We kijken naar de belangrijkste pagina’s en zoekwoorden voor SEO. Door onze expertises te combineren zorgen wij ervoor dat het totaalplaatje straks écht klopt.

Met een helder beeld van jouw wensen werken we vervolgens een stappenplan en stijlgids voor je uit. We leggen samen vast wat de belangrijkste doelen zijn, hoe we de bezoeker aanspreken en welke pagina’s we onder handen nemen. Dit zijn allemaal elementen die onderdeel zijn van een contentstrategie.

Wat is een contentstrategie

Een contentstrategie is een plan waarin je de strategische keuzes voor je content vastlegt. Denk bijvoorbeeld aan je doelen, wie je wilt bereiken, thema’s, middelen, meetmethoden en waar je de content het beste kunt plaatsen. Niet alle onderdelen hoeven voor jou van toepassing te zijn, maar de contentstrategie vormt de basis voor al je content en zorgt voor samenhang binnen het contentbeleid.

“Een contentstrategie helpt je om de juiste doelgroep op het juiste moment te bereiken met je content.“

Met deze concrete contentstrategie gaan we aan de slag met het schrijven van leesbare en scanbare teksten. Door de juiste keywords te gebruiken zorgen we ervoor dat je content vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Ook houden we rekening met de intentie van de tekst, de (meetbare) doelstellingen en we zorgen voor de juiste call-to-actions.

Want als de bezoeker je website weet te vinden wil je natuurlijk ook dat deze iets gaat doen; een bestelling plaatsen, informatie opvragen of zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Een weldoordachte contentstrategie speelt een belangrijke rol bij het behalen van een hogere conversie.

Goed verhaal, lekker kort

Kortom, als wij klaar zijn is jouw content vindbaar, gestructureerd en helder geformuleerd. En dat alles in de juiste tone-of-voice. Deze hele pagina gelezen? Mooi! Dan hebben we dus iets goed gedaan. Benieuwd hoe wij dit ook voor jouw website kunnen doen? Neem dan even contact met ons op, we praten graag verder!