Concept & Design

Visual Design

Van concept naar vormgeving

Bij Get Interactive maken we bij het ontwikkelen van een website gebruik van een Interaction Design. Geen idee wat dat is? Check dan deze pagina, want hier laten we zien wat er allemaal onder Visual Design valt en waar je aan moet denken. Het is namelijk een invulling van onder andere het Interaction Design. Bij Visual Design komen bijvoorbeeld de stijl en kleuren van jouw website om de hoek kijken.

Wat is een Visual Design

Bij Visual Design maken we een grafisch design voor alle verschillende pagina’s van jouw website. De webpagina’s worden strak vormgegeven in een herkenbare huisstijl, inclusief afgesproken kleuren, afbeeldingen en logo’s.

Door eerst gebruik te hebben gemaakt van een Interaction Design kunnen we nu meerdere looks & feels voorleggen en aanpassen zonder meteen de hele website opnieuw te ontwerpen. Pas als alles helemaal naar wens is gaan we de website technisch vormgeven.

Werkwijze Visual Design

Als je beschikt over een huisstijl handboek? Dan kunnen we deze gebruiken voor het Visual Design. Ook ontvangen we graag alle uitingen die je al beschikbaar hebt. Denk hierbij aan logo’s of brochures. Hoe meer uitingen jij kan overdragen, hoe beter wij de nieuwe website kunnen laten aansluiten op jouw huisstijl.

Heb je nog geen huisstijl of wil je juist iets totaal anders? Uiteraard geen probleem! We denken graag met je mee. Of je branding alleen maar een opfrisbeurt nodig heeft of dat we alles van de grond gaan opbouwen: we beginnen altijd met een uitgebreid onderzoek. We verzamelen hierbij informatie over je doelgroep, je bedrijf en dat wat je wilt verkopen. Soms is een update van wat er al staat genoeg, in dat geval gaan we aan de slag met optimalisatie en zorgen we ervoor dat je voldoet aan de laatste standaarden. In andere gevallen wil je het roer misschien helemaal omgooien en beginnen we praktisch opnieuw.

Heb je de huisstijl duidelijk dan kunnen we aan de slag met het Visual Design. We houden hierbij uiteraard rekening met de afgesproken huisstijl en gebruiken aangeleverde afbeeldingen, banners en logo’s. We maken in het Visual Design gebruik van tijdelijke teksten, puur om je een beeld te geven van de Look & Feel van de website. In een latere fase zullen deze uiteraard vervangen worden door de juiste content. Uiteraard is er ook nog een feedback ronde.

Benieuwd naar een Visual Design?

Benieuwd wat voor moois wij voor jouw (nieuwe) website kunnen betekenen? We kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan, dus neem gerust contact met ons op!