Concept & Design

Branding

Een goed product is het halve werk.

De andere helft zit ‘m in de uitstraling van dat product en het gevoel dat het geeft. Dat noemen we branding, en dat is onmisbaar als je succesvol wilt blijven. Van logo en typografie tot video en afbeeldingen: wij zorgen ervoor dat jouw product of dienst precies zo overkomt als je wilt.

Of je branding nu alleen een opfrisbeurt nodig heeft of dat we alles van de grond gaan opbouwen: we beginnen altijd met een uitgebreid onderzoek. We verzamelen informatie over je doelgroep, je bedrijf en dat wat je wilt verkopen. Soms is een update van wat er al staat genoeg, in dat geval gaan we aan de slag met optimalisatie en zorgen we ervoor dat je voldoet aan de laatste standaarden. In andere gevallen wil je het roer misschien helemaal omgooien en beginnen we praktisch opnieuw.

Hoe ziet dat proces er dan uit?

Vaak komen daar een aantal creatieve sessies aan te pas. Daarin gaat het bijvoorbeeld om het kleurenpalet dat we kiezen, omdat kleuren ontzettend belangrijk zijn bij het overbrengen van het juiste gevoel. Natuurlijk speelt jouw voorkeur daarin een rol, maar we kijken bijvoorbeeld ook naar de concurrentie. Een uitgebreide marktanalyse is er ook onderdeel van. Zo ontdekken we of jouw product vooral gebaat is bij een luxe uitstraling, of dat het vooral betrouwbaarheid en degelijkheid moet uitstralen.

Wat doen wij?

Wij creëren een identiteit bij je product, waarbij de uitstraling en het gevoel precies goed is. In hoeverre we dat doorvoeren, hangt af van je wensen en je budget. Het liefst pakken we natuurlijk alles aan, zodat we de branding tot in de kleinste details kunnen doorvoeren in alle lagen van je communicatie. Maar ook als je alleen een opgefrist logo nodig hebt, ben je bij ons aan het juiste adres. Whatever rocks your boat, wij zijn er klaar voor. Neem je contact met ons op?