Blog

Volg ons

"Wij staan voor passie"

Hoe je ook uniek kan blijven

# Gepost op Sunday 17 July 2011 door Pim Tebbens

Mercedes-Benz typografie animatie

# Gepost op Monday 07 March 2011 door Pim Tebbens

Reality Touchscreen Universiteit Groningen

# Gepost op Wednesday 09 February 2011 door Pim Tebbens

Moleskine Mini planners

# Gepost op Saturday 15 January 2011 door Pim Tebbens

Indrukwekkend stukje stop-motion animatie van Rogier Wieland

 

Prezi presentatie voor Coach360

# Gepost op Thursday 13 January 2011 door Pim Tebbens

Voor Coach360 hebben wij een Prezi gemaakt. Prezi is een geheel nieuwe presentatietool die een nieuwe dimensie geeft aan de presentatie. Het lijkt in eerste instantie op Powerpoint, maar wanneer u een langere blik werpt op de Prezi-presentatie ziet u dat niets minder waar is. Met deze nieuwe presentatie methode kunt u letterlijk alle kanten op.

Prezi heeft veel weg van een grote collage met geschreven teksten en afbeeldingen. Echter is het meer dan dat. Door de visuele technieken die mogelijk zijn bij Prezi kunt u over het blad heen bewegen, inzoomen en uitzoomen. U kunt bijvoorbeeld tussen de verschillende objecten heen en weer bewegen, in de volgorde die u wilt laten tonen. Hierbij kunt u op objecten inzoomen en uitzoomen en dit kunt u vervolgens aan uw luisteraars tonen. De overgangen tussen de objecten verloopt soepel en snel. Tevens is de presentatie altijd en overal online te bekijken of aan te passen naar wens.

Is een Prezi presentatie ook iets voor u? Neem contact op met ons en wij helpen u op weg.

De toekomst van het boek?

# Gepost op Friday 17 December 2010 door Pim Tebbens

De toekomst van het boek? Hoe lezen wij boeken, tijdschriften of kranten over 10 jaar tijd? De E-Readers, Ipads en andere tablets zijn op komst. Wie zal het zeggen. Dit is in ieder geval een impressie hoe Ideo erover denkt.


Nieuwe Volkswagen commercial

# Gepost op Thursday 16 December 2010 door Pim Tebbens

Google Instant

# Gepost op Thursday 01 January 1970 door Pim TebbensVandaag heeft Google hun vernieuwde zoekmachine geintroduceerd genaamd Google Instant, oftewel Streaming Search. Zoekopdrachten worden nu realtime bijgewerkt zodat er sneller iets gevonden kan worden.

Met Streaming Search zoekt Google alvast voordat je de zoekopdracht hebt afgerond. Daarmee zijn real-time search results weer een stukje belangrijker geworden. De vraag is dan ook niet of, maar wanneer location based eveneens een belangrijkere parameter wordt op Google. Een belangrijke ontwikkeling voor contentproducenten en sites die afhankelijk zijn van de traffic die vanuit Google op hun site komt.

Google gaat uit van een gemiddelde tijdbesparing van 3.5 seconden per zoekopdracht als Google Instant wordt gebruikt. Een gemiddelde gebruiker deed er meer dan 9 seconden over om een zoekopdracht te typen.

Als alle Google-gebruikers wereldwijd gebruik zouden maken van Google Instant, zal dit naar verwachting een tijdsbesparing opleveren van 11 uur per seconde.

Google Instant alvast uit proberen?
www.google.com/instant/

WK actie Albert Heijn

# Gepost op Thursday 01 January 1970 door Pim Tebbens

Albert Heijn kon natuurlijk niet achterblijven. Zoals elk EK of WK komen verschillende supermarkten met acties, doen ze dat niet dan kunnen ze een behoorlijke omzet mislopen. Dit jaar verwacht de supermarktbranche tijdens het WK voetbal een extra omzet van 50 miljoen euro. En het blijkt bijzonder effectief te zijn om kinderen te lokken met een gratis speeltje (premium) bij de boodschappen. Wie heeft deze keer de beste premium bedacht? Dat zal blijken na het WK.

Hoe design veranderd door Social Media

# Gepost op Sunday 30 May 2010 door Pim Tebbens

Een kijkje bij Pantone

# Gepost op Friday 28 May 2010 door Pim Tebbens

Altijd al willen weten hoe een kleurenwaaier tot stand komt? Dit PMS systeem wordt wereldwijd als standaard gebruikt bij drukwerk.

Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200 ('Pantone Matching System'), zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Het woord 'matching' ('overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen.

De eerste publicatie, in 1963, was vooral gericht op grafische ontwerpers, drukkerijen, en hun kleurtechniek CMYK. Op dit moment is de catalogus uitgebreid met vertalingen naar elektronisch gemaakte kleuren voor presentatie op beeldscherm.

(bron: Wiki)

Social media in Jip en Janneke taal

# Gepost op Tuesday 25 May 2010 door Pim Tebbens

Steeds meer vraag naar HTML5

# Gepost op Friday 21 May 2010 door Pim Tebbens

Steeds meer bedrijven prefereren een website zonder Flash van Adobe. Dat schrijft The Wall Street Journal. Apple's topman Steve Jobs heeft zich al meerdere malen uitgesproken geen flash ondersteuning te bieden aan hun iPhone of iPad en Google's Youtube stapte eerder al over op HTML5 in plaats van Flash te gebruiken voor video's.

HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste versie van HTML. Deze nieuwe taal zal de functionaliteit van zowel html en xhtml bevatten. Verder verbetert HTML5 ook de kleine foutjes van zijn voorganger en levert hij betere ondersteuning voor video en webapplicaties. Zo vraagt HTML5 in video's minder processorvermogen, kunnen ze kleiner zijn en kost het minder energie om een video te bekijken. Je kunt bovendien overal in de tijdlijn klikken zonder te hoeven wachten totdat de video klaar is met bufferen.

De voornaamste verbeteringen ten opzichte van HTML4:
1.    Pagina lay-outs kunnen sneller en op een standaard manier opgezet worden. (betere browser compatibiliteit).
2.    Location based services op basis van de browser.
3.    Mogelijkheid om tekeningen of grafieken te laten genereren door de browser zelf.
4.    Intuïtieve websites door standaard drag-and-drop functionaliteit.
5.    Het onderhouden van een website kan straks nog eenvoudiger door de standaard tekstbewerker.
6.    Offline functionaliteit als Google Gears.

Naast dat HTML5 een grote stap voorwaarts zal zijn is het ook volledig backwards compatible met bestaande HTML4 pagina’s. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw internetpagina niet meer werkt. Hoewel de techniek nog vrij jong is en nog niet door alle browsers ondersteund wordt zie je het steeds meer gebruikt worden. Ook Get Interactive blijft meegaan met de tijd en maakt inmiddels al volop gebruik van HTML5 voor hun klanten. Zodra de meeste grote browsers deze nieuwe taal ondersteunen zullen wij volledig overgaan naar HTML5. Om te zien welke browsers al compatible zijn kunt u deze website bezoeken.

Nieuwe website voor Brood

# Gepost op Thursday 20 May 2010 door Pim Tebbens

Waar bakken ze tegenwoordig nog het echte traditionele brood? Alle producten die u koopt bij Brood worden met veel passie en tijd gemaakt. Mooie bakkerij producten maken zit in hun genen en dat verkopen ze graag met een glimlach. Het bedrijf Gnamic heeft aan ons gevraagd om een nieuw ontwerp te maken voor de website van Brood.

Myspace pagina voor Deviation

# Gepost op Wednesday 19 May 2010 door Pim Tebbens

Get Interactive werd gevraagd een ontwerp te maken voor de Myspace pagina van Deviation. Deviation is een formatie van 4 jongens die powerpop muziek maken.

Korte biografie Deviation
In 2004 worden vier Utrechtse muzikanten samengebracht door ene John in een verlaten loods midden in het land. Hoewel John nooit op komt dagen leidt dit samenzijn op die zwoele zomeravond in 2004 tot het ontstaan van een band, De-via-john-band die al snel wordt omgedoopt tot het vloeiend klinkende Deviation.

In 2007 nemen de heren van Deviation het besluit de wereld te veroveren met hun powerpop en het middel om dit te bereiken was de EP “It’s only getting better”, die airplay kreeg 3FM en KinkFM en door alle media positief werd gerecenseerd. De nieuwe EP “A Gentlemen’s Agreement” bezorgde Deviation de Local Hero status van LiveXS en daarmee optredens in Paradiso, het Paard en Luxor Live. Ook deed Deviation de support van verschillende buitenlandse acts, o.a. in de Melkweg.

John zal trots zijn… 

Ontwikkeling nieuw lettertype

# Gepost op Thursday 13 May 2010 door Pim Tebbens

Voor onze nieuwe CMS (Content Management Systeem) hebben we een eigen font ontwikkeld. Het logo van het nieuwe CMS is hierop gebasseerd. Binnenkort meer informatie.

Winnaar WK voetbal 2010 al bekend?

# Gepost op Tuesday 11 May 2010 door Jeffrey Lasut

Fraaie infographic gemaakt door Section Design. Uitslag berekend aan de hand van behaalde resultaten. Of wij het daar als Nederlanders mee eens zijn, daar valt over te discussiëren natuurlijk.

Zo kan het ook

# Gepost op Monday 10 May 2010 door Pim Tebbens

Sketchbook for iPad

# Gepost op Wednesday 28 April 2010 door Pim Tebbens

Nieuw ontwerp Google?

# Gepost op Friday 23 April 2010 door Jeffrey Lasut

Het is mogelijk als je nu Googled dat je een ander ontwerp voorbij ziet komen dan anders. Google test momenteel een redesign met een iets gelikter logo met schaduw effecten zoals te zien op de screenshots.